Je Gemeente Telt: waar gaan mijn belastingen naartoe?

‘Waar gaan mijn belastingen naar toe?’, is een vraag die veel mensen zich stellen. Tijdens het zoeken naar een antwoord ontstaat vaak een discussie. De ene partij zegt: ‘We betalen te veel.’, waarna de andere tegenwerpt dat er veel gebeurt met de geïnde belastingen. ‘Je Gemeente Telt’ formuleert geen antwoord op deze vraag, maar laat burgers zelf oordelen. We geloven immers dat iedereen vlot toegang moet hebben tot informatie over het budget van zijn of haar gemeente.

Budgettransparantie

‘Je Gemeente Telt’ biedt inzicht in de begroting van alle Vlaamse steden en gemeenten op basis van de databank van de Vlaamse Overheid. Zo kan men ontdekken waar in een gemeente de belastingen en inkomsten vandaan komen, of welke gemeente meer of minder spenderen aan een bepaald thema.

Burgers verder informeren

Lokale besturen die meer transparantie willen bieden aan hun burgers, of duiding willen geven bij projecten die wegen op de begroting, kunnen via de optionele projectmodule van “Je Gemeente Telt” projecten uit hun stad of gemeente opladen en voorzien van uitleg.

* vrijblijvend, via onze partner Tree company