De Grootste Boomplantactie

Bomen zijn de beste tools tegen klimaatopwarming: ze slaan CO2op, voorzien ons van zuurstof en verrijken de bodem. Vlaanderen bestaat uit ongeveer tien procent bos en tien procent privétuin. Daarin schuilt de unieke kans om het aantal bomen aanzienlijk te laten toenemen.

“We zien geregeld in het nieuws dat één of ander land zoveel miljoenen bomen heeft geplant. Wij willen hetzelfde kunnen zeggen op het einde van dit plantseizoen en roepen Vlamingen daarom op om een boom te planten” - Louis De Jaeger

Precies 50 jaar na de iconische boomplantactie met nonkel Bob wordt in oktober de grootste boomplantactie ooit gelanceerd. ‘The Biggest Tree Plant’ wil dit plantseizoen in Vlaanderen de meeste bomen ooit planten. Het project roept iedere Vlaming op om mee te planten, of een cadeauboom te kopen.
 
Vlaanderen bestaat uit ongeveer tien procent bos en tien procent privétuin. Bomen zijn nochtans de beste manier tegen klimaatopwarming: ze slaan CO2 op, voorzien ons van zuurstof en verrijken de bodem. Het zou dus erg waardevol zijn moesten alle Vlamingen minstens één boom planten in hun tuin.
 
Een groep jonge en minder jonge ondernemers sloeg daarom de handen in elkaar. “We zien af en toe in het nieuws dat één of ander land zoveel miljoenen bomen heeft geplant. Wij willen hetzelfde kunnen zeggen op het einde van dit plantseizoen en roepen Vlamingen daarom op om een boom te planten”, zegt tuinarchitect Louis De Jaeger, trekker van deze campagne.
 
Dat idee is in het verleden uiteraard al geopperd, maar organisaties kwamen tot nog toe grond te kort om bomen te planten. ‘The Biggest Tree Plant’ heeft echter meer dan 75 hectare grond ter beschikking, grond die ze dit plantseizoen nog wil beplanten. “We hebben over heel Vlaanderen meer dan honderd terreinen verzameld. Dit is een unicum”, zegt Bart Wolput van GiveADay vol enthousiasme.

Op de projectwebsite, https://grootsteboomplantactie.be/nl/, ontdek je alle details. De projectwebsite is een toepassing van ons Bpart participatie en community platform!